Biblická knižnica » Myšlienky Milovaným:        Najnovšie | Tématicky | Modlitby | Vyznanie viery | Svedectvá | Z piesní | Evanjeliový apel | Autori | Vybraná
2017 - február
Najskôr si musí zvoliť svoju lásku, a potom musí milovať svoju voľbu.
Henry Smith (1560-1591)
* * *
Evanjelium je tak jednoduché, že maličké deti mu dokážu porozumieť – a je tak hlboké, že štúdie tých najmúdrejších teológov nikdy nevyčerpajú jeho bohatstvá!
Charles Hodge (1797-1878)
* * *
Ľudské srdce má tak mnoho štrbín, kde sa skrýva márnosť, tak mnoho jám, kde pracuje falošnosť, a je tak vyzdobené podvodným pokrytectvom – že často samé seba oklame!
John Calvin (1509-1564)
* * *
Semiačko každého hriechu ... je v každom srdci!
John Owen (1616-1683)
* * *
Prezieravá žena prikazuje svojmu manželovi tým, ako ho poslúcha.
John Trapp (1601-1669)
* * *
Iba učeník môže činiť učeníka.
A. W. Tozer (1897-1963)
* * *
Tí, ktorí sú najbližšie srdcu kazateľa ... s najväčšou pravdepodobnosťou budú najviac duchovne obohatení pod jeho službou. ... Vyzývam vás, milujte svojich služobníkov. Postavte sa za nich všade. Držte sa po ich boku vo všetkých ich úsiliach – nikdy nedopustite, aby museli žialiť, pretože chýbate na stredtýždňovom zhromaždení alebo kedykoľvek inokedy, ak len tam môžete byť.
Charles H. Spurgeon (1834-1892)
Kázeň #916
* * *
Nič, vrátane ľudského utrpenia, sa nedeje náhodou.
John Calvin (1509-1564)
* * *
Citáty z istej katedrály v Európe:
„Všetko, čo nás tu teší – je tu len na chvíľu. ...
Všetko, čo nás tu trápi – je tu len na chvíľu. ...
Iba to je naozaj dôležité, čo trvá naveky. ...“

Ak si vždy uvedomíme tieto pravdy, malichernosti nás neznepokoja; to, čo je práve v móde, veľmi nezaujme; a budeme žiť pre to, čo je trvalé a večné.
* * *
Poznanie je prázdne a bez ovocia – ak sa prakticky neprejaví.
Matthew Henry (1662-1714)
* * *
2017 - január
To, čo cirkev dnes potrebuje, nie sú lepšie a početnejšie techniky, ani nové organizácie alebo viac novotín a metód ... ale ľudí mocných v modlitbe ... Modlitba je našou najviac obávanou zbraňou, ktorá pôsobí, že všetko ostatné, čo robíme, je účinné.
E. M. Bounds (1835-1913)
* * *
Skutočné náboženstvo:
schvaľuje, čo Boh schvaľuje,
nenávidí, čo Boh nenávidí, a
teší sa v tom, v čom sa teší Boh.
Charles Hodge (1797-1878)
* * *
Charakter je výsledok denných a opakovaných konaní, slov a myšlienok: denných odpustení, dennej nesebeckosti, dennej láskavosti, denných empatií, denných prejavov lásky, denných obetovaní sa pre dobro iných, denných zápasov proti pokušeniam, dennej poddanosti krížu. Toto je to, čo tvaruje charakter osobnosti, práve tak, ako namiešané farby obrázok.
John MacDuff (1818-1895)
* * *
Nikdy nebolo vidieť hriech tak ohavne hriešnym, ako keď doliehal na plecia Božieho Syna! Vidíš potom v hriechu skutočnú vinu? Všímaj si jej veľkosť z Kristovho kríža!
John Owen (1616-1683)
* * *
Je mnoho ciest, ako sa dostať do pekla... Je len jedna cesta, ako uniknúť peklu...Nie je žiadna cesta, ako vyjsť z pekla.
J. R. Miller (1840-1912)
* * *
Modlitebné stretnutie je meradlom duchovného stavu zboru. Vždycky môžete overiť rozkvet vášho zboru – počtom tých, ktorí sa tam schádzajú modliť.
Charles H. Spurgeon (1834-1892)
* * *
Nestratí sa nič, ... čo sa vykoná pre Boha alebo v poslušnosti Jemu.
John Owen (1616-1683)
* * *
Všetko, čo mám, som prijal od svojho Boha. Oh, kiež by som tak mohol vrátiť všetko svojmu Bohu.
David Brainerd (1718-1747)
* * *
Nikto sa pokojne a utíšene nepodvolí niesť kríž – okrem tých, ktorí sa naučili hľadať šťastie za horizontom tohto sveta!
John Calvin (1509-1564)
* * *
Život prežitý v službe Bohu a v spoločenstve s Ním je najviac potešujúci život, aký kto môže prežiť na tomto svete.

Matthew Henry (1662-1714)
* * *
[Tento rok] odkryje nové udalosti v Jeho histórii;
otvorí nové scény v panoráme života;
rozvinie nové etapy charakteru;
zaútočia v ňom nové pokušenia;
prinesie nové povinnosti;
dá zakúsiť nové skúšky;
dá pocítiť nové žiale;
vytvorí nové priateľstvá;
budú udelené nové milosrdenstvá;
... tento rok [ak som veriaci] môžem už byť v nebi!
Octavius Winslow (1808-1878)
* * *
[Učinil som so sebou zmluvu:] (1) Modliť sa na všetkých miestach, kde len ticho k tomu pozýva; v každom dome, na akejkoľvek hradskej ceste alebo ulici; a nevedieť o žiadnej ulici v tomto meste, ktorá by mohla svedčiť, že som na nej zabudol na svojho Boha a Spasiteľa; ani o žiadnej farnosti alebo meste, kde by som kedy bol. (2) Využiť príležitosť modliť sa pri pohľade na akýkoľvek cirkevný zbor, ktorý vidím, popri ktorom prechádzam alebo jazdím. (3) Modliť sa denne a konkrétne za mojich chorých pacientov, a vôbec za všetkých chorých ľudí, o ktorých sa starám (autor bol lekár), a pri vstupe do domu chorého povedať: „Pokoj a milosrdenstvo Božie nech spočinie na tomto dome.“ (4) Po kázni sa modliť o požehnanie a túžiť po ňom a modliť sa za služobníka.
Thomas Browne (1605–1682)
* * *
Chudoba a súženie odčerpáva palivo, ktoré vyživuje pýchu.
Richard Sibbes (1577-1635)
* * *
Očakávať [na Boha] neznamená zostávať ľahostajný. Znamená to očakávať – hľadať trpezlivo a takisto s podvolením sa. Znamená to prahnúť po niečom, ale nie netrpezlivo; hľadať, ale nebyť mrzutý, keď predlieva; vyhliadať, ale nie s nepokojom; cítiť, že ak On neprichádza, podvolíme sa, a predsa odmietať ponechať myseľ podvolenú pocitu, že by nemal prísť.
A. B. Davidson (1831-1902)
Waiting upon God, p. 14
* * *